ΑΡΧΙΚΗ Αρχ.χώροι Βουνά Γέφυρες Δάση,Πάρκα Εξτρίμ σπορ Ζώα Χωριά Ηφαίστεια Θαλ.πανίδα Καστρα Πτηνά
ΚαταρράκτεςΛίμνεςΛουλούδιαΜουσείαΝησιά Παραλίες ΠόλειςΠοτάμιαΣοκάκιαΣπήλαιαΦαράγγιαΦυσ.φαινόμ

Ρίμινι Ιταλία

Το Ρίμινι (ιταλικά: Rimini, λατινικά: Ariminum) είναι πόλη και δήμος της Ιταλίας, στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια. 

Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το Ρίμινι είναι χτισμένο κοντά στην ακτή της Αδριατικής Θάλασσας, ανάμεσα στους ποταμούς Μαρέκια (ο αρχαίος Αριμίνος) και Αούζα, σε γεωγραφικό πλάτος 44°03΄ βόρειο και γεωγραφικό μήκος 12°34΄ ανατολικό. 

Ο πληθυσμός του ήταν 150.039 κάτοικοι στην απογραφή του Ιουλίου 2022, ενώ καταλαμβάνει έκταση 134 τετρ.χιλιόμετρα. 

Το μεσοσταθμικό υψόμετρο του Ρίμινι είναι μόλις 6 μέτρα.

Η ακτοπλοΐα και η αλιεία αποτελούν παραδοσιακές δραστηριότητες των κατοίκων, ενώ, μαζί με το γειτονικό Ριτσιόνε, το Ρίμινι είναι το γνωστότερο ίσως παραθαλάσσιο θέρετρο της Αδριατικής Ριβιέρας.

Η Αψίδα του Αυγούστου στο Ρίμινι (27 π.Χ.).

Το 268 π.Χ., στο στόμιο του ποταμού Αριμίνου (Ariminus), σε μία τοποθεσία που είχε προηγουμένως κατοικηθεί από τους Ετρούσκους, τους Ουμβρίους, τους Έλληνες και τους Γαλάτες, οι Ρωμαίοι ίδρυσαν την αποικία Αριμίνο (Ariminum), που πήρε μάλλον το όνομά της από τον γειτονικό ποταμό Αριμίνο. 

Θεωρήθηκε ως προπύργιο κατά των Γαλατών, όσο και εφαλτήριο για την κατάκτηση της πεδιάδας του Πάδου. 

Ακόμα, η αποικία βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών που συνέδεαν την κεντρική Ιταλία (Φλαμινία οδός) και τη βόρειο Ιταλία (Αιμιλία οδός προς Πιατσέντσα και Βία Ποπιλία), ενώ άνοιξε και το εμπόριο από τη θάλασσα και τον ποταμό. 

Η πόλη αναμίχθηκε στους εμφύλιους πολέμους, αλλά παρέμεινε πιστή στους Μάριο και Ιούλιο Καίσαρα. 

Μετά τη διάβαση του Ρουβίκωνα, ο δεύτερος εξεφώνησε το θρυλικό του κάλεσμα προς τις λεγεώνες από την Αγορά του Αριμίνου, που μετεξελίχθηκε στο σημερινό Ρίμινι.

Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης, το Ρίμινι έτυχε της προσοχής πολλών Ρωμαίων αυτοκρατόρων, ιδίως του Οκταβιανού Αυγούστου (που έκανε πολλά για την πόλη) και του Αδριανού: Ανεγέρθηκαν σημαντικά μνημεία, όπως η Αψίδα του Αυγούστου, η Γέφυρα του Τιβερίου και το αμφιθέατρο. Η Galla Placida έκτισε τον ναό του Αγίου Στεφάνου.

Η κρίση του ρωμαϊκού κόσμου έφερε καταστροφές από εισβολές και πολέμους και στο Ρίμινι, αλλά και ανάκτορα των αυτοκρατορικών αξιωματούχων, καθώς και τους πρώτους χριστιανικούς ναούς. Μία σημαντική σύνοδος της Εκκλησίας, η Σύνοδος του Ρίμινι, έλαβε χώρα στην πόλη το 359.

Από την Βικιπαίδεια

Φωτογραφίες από

https://www.travelstyle.gr

https://www.travelstyle.gr

https://www.gr.kayak.com/

https://www.travel.gr

https://www.18-24.gr/el/departures/rimini


(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)





Βίντεο στο Youtube από
2plus1 Travel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου